Wie ben ik?

Vroeger was ik een moedig meisje, nooit bang om op te vallen. In groepen had ik altijd het hoogste woord en was ik dol op nieuwe avonturen. Ik kon goed leren, ook een grapje op zijn tijd was aan mij wel besteed en ik durfde op te komen voor kinderen die gepest werden. Op verjaardagsfeestjes van klasgenootjes was ik dan ook een graag geziene gast 😉.

Naarmate ik ouder werd, verdween mijn dappere kant langzaam. Zonder het te beseffen paste ik me steeds meer aan mijn omgeving aan. Ik werd stiller en begon als een kameleon door het leven te gaan. Ik volgde het pad dat van me verwacht werd: VWO, universiteit en een goede baan. Op dat moment dacht ik echt dat dit is wat ik wilde. Waar ik vroeger mezelf durfde te laten zien, vond ik het nu belangrijker om erbij te horen, om niet op te vallen. Vooral mijn ‘tegendraadse’ mening durfde ik niet meer te uiten. Ik paste me aan, bang om op te vallen, bang om er niet bij te horen, maar vooral bang om alleen te zijn. 

Het ging steeds meer aan me knagen. Het gevoel vast te zitten, meer te kunnen, het anders te willen. Ik wist alleen niet hoe. Bij mijn gevoel komen vond ik lastig. Ik was een echte denker, zeg maar zo eentje die blijft piekeren en daarna nog piekert over het feit dat ze zo veel piekert.

Toen ik in aanraking kwam met ademwerk, was ik meteen verkocht. Het was geweldig! Het was dé manier voor mij om te voelen, te ervaren, zelfvertrouwen op te bouwen en dichter bij mezelf te komen. Eindelijk kon ik onverwerkte emoties loslaten zonder eindeloze gesprekken te voeren. Dat was namelijk niet mijn ding. Ik dook steeds dieper in ademhalingswerk. Iedere cursus, ieder boek, ieder onderzoek over ademhaling maakte dat ik steeds meer ging begrijpen van mezelf.

Ik kwam er stap voor stap achter dat ik jarenlang keuzes had gemaakt vanuit onverwerkte emoties. Oude pijn en ingesleten patronen waren, onbewust(!), zo aanwezig in alles wat ik deed. Het weerhield me ervan te kunnen zijn wie ik wilde zijn. Ik wilde nog meer weten over het verwerken van emoties en oude pijn, alleen dan zonder die urenlange praatsessies, weet je nog. Zo ben ik de opleiding tot trauma therapeut gaan doen. De ervaringen die de Body Remembers Trauma Therapie mij gegeven heeft, zijn voor mij een nog groter keerpunt geworden. Zo veel meer werd me duidelijk over mezelf en de wereld om me heen. Het was dus helemaal niet mijn schuld dat ik me soms slecht voelde. Mijn lichaam probeerde me alleen maar signalen te geven dat ik niet mijn pad aan het bewandelen was. Het enige dat ik hoefde te doen was luisteren, luisteren naar mijzelf.

Naast wie ik ben ook benieuwd naar mijn opleidingen?

Na mijn VWO ben ik naar de Hotelschool in Maastricht gegaan. Hier heb ik mijn Bachelor of Business Administration behaalt. Ik had destijds al een grote interesse in stress, burn-out en andere werk gerelateerde klachten. Bij de keuze in een Master was een Master in Arbeids -en organisatiepsychologie dan ook een logische stap. Als manager bij een beursgenoteerde organisatie heb ik jarenlang trainingen gevolgd in Managementvaardigheden en Trainingsvaardigheden. Uit eigen interesse heb ik de opleiding tot Vertrouwenspersoon nog behaald. Allemaal vaardigheden die me geholpen hebben te worden wie ik nu ben. Alleen toen ik de kracht van Ademwerk ontdekt had was ik pas echt om. Ik heb diverse ademhalingscursussen via diverse opleiders gevolgd om diversiteit in mijn aanbod aan te kunnen bieden. Zo kwam ik in aanraking met Trauma Release Breathwork, een prachtige manier om oude pijn en spanningen los te laten! Het pad van traumaverwerking heeft me ook op de Body Remembers Trauma Therapy® gebracht. Deze opleiding heb ik succesvol afgerond bij Inner Journey

Exire!

Nu hoop ik jou te kunnen inspireren met Coaching, Breathwork en Traumarelease.

Kennismaken doe ik graag.

Neem vrijblijvend contact op voor vragen.

Contact

Locatie

Meidoornstraat
Sint Oedenrode

Telefoonnummer