Ademhaling laat je ervaren dat je tot veel meer in staat bent

 

Ademhaling staat aan de basis van onze gezondheid. Ademhaling is leven. 

Het is een magische bron waar ook jij uit kunt putten. De adem kan de manier waarop je naar jezelf kijkt en de wereld om jou heen doen veranderen. Het kan direct en op commando processen in jouw lichaam veranderen. Zo kun je zelf extra gelukhormonen (endorfine) aanmaken en stresshormonen verminderen. Daarnaast kun je door bepaalde ademhalingstechnieken jouw immuunsysteem een extra boost geven om bacteriën en diverse auto-immuunziekten de baas te worden.  

Stress is onlosmakelijk met de ademhaling verbonden. Wanneer je ademhaling heel hoog zit en je ook nog eens snel ademt ervaar je automatisch meer stress. Laat het me uitleggen;
Je hebt het sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel. Het sympathische zenuwstelstel activeert een natuurlijke vecht/vlucht response. Dit is een overlevingsmechanisme waar we allemaal over beschikken. Het zet je aan tot actie. Dit is heel handig in het geval van echt gevaar dan kun je maken dat je weg komt of vechten. Het parasympathische zenuwstelsel zorgt voor ontspanning en het verteren van eten (rest & digest). Het geeft jouw lichaam dus een signaaltje dat je veilig bent en lekker kunt ontspannen.

Het sympathisch zenuwstelsel activeer je door in te ademen (vecht/vlucht)
Het parasympathisch zenuwstelsel activeer je door uit te ademen (rest & digest)

Dit betekent dat als je snel en oppervlakkig ademhaalt, en niet diep en lang genoeg uitademt, je lichaam signaleren krijgt dat het niet veilig is. Het maakt niet uit hoe lang je praat over wat je dwarszit, hoe je jezelf probeert af te leiden of nog eens urenlang piekert, je lichaam zal niet in een staat van rust komen. Dit kun je wel op een makkelijke en veilige manier bereiken met ademhalingstherapie.

Met ademhaling kun je onverwerkte emoties eindelijk loslaten 

Oké dus hoe je je voelt is onlosmakelijk verbonden met de ademhaling. Negatieve emoties zullen de ademhaling negatief beïnvloeden, een verkeerde ademhaling zal negatieve emoties in de hand werken. Ook onze kwaliteit van denken is hieraan gekoppeld. Een onregelmatige ademhaling zal leiden tot onregelmatig denken waar een soepele ademhaling zal bijdragen aan een soepele gedachtegang.

Wanneer onze ademhaling onregelmatig is, zal dit leiden tot spanningen in het lichaam. Deze spanningen kunnen zich vastzetten in het lichaam en allerlei psychische en fysieke klachten veroorzaken. Denk hierbij aan urenlang piekeren, spanningshoofdpijn, nekpijn, hartkloppingen en een slechte nachtrust.

 “Through deep breathing we become alchemists. And that is actually the way we are” Wim Hof

Met behulp van ademhalingstherapie stellen we ons lichaam in staat oude pijnstukken los te laten en blokkades op te heffen. Dit zorgt er voor dat de natuurlijke energie in het lichaam weer zal gaan stromen. Het fijne aan deze vorm van therapie is dat het wordt ervaren als een mooie, magische reis. Het is makkelijk, iedereen kan het en het brengt je echt een paar stappen dichter naar jezelf en het leven dat jij voor ogen ziet. 

Nu wil je natuurlijk het bewijs dat dit ook voor jou kan helpen! Kom dan naar één van de groepssessies die ik één keer per maand geef. 

 

Muziek en Ademreis

* Datum: 13 juli van 19:00u tot 21:30u

* Prijs: EUR 50,-

* Maximale groepsgrootte: 8 personen

Z

Door te werken met ademhaling zullen we jouw emotionele welbevinden verbeteren.

Z

Door te werken met de ademhaling zullen we jouw gedachten positief beïnvloeden.

Z

Door te werken met de ademhaling zullen we oude pijn en blokkades doorbreken.

Z

Door te werken met de ademhaling zullen we nieuwe mogelijkheden voor jou creëren.

Tijdens het werken met ademhaling wordt er een automatisch proces in werking gezet en het lichaam doet het werk voor jou. 

Ademhalingstherapie bij mij is gericht op stressmanagement, energiemanagement, prestatieverhoging, creativiteit, ontspanningstechnieken, fysieke gezondheid, blokkades en oude pijn.

Kennismaken doe ik graag.

Neem vrijblijvend contact op voor vragen.

Contact

Locatie

Meidoornstraat
Sint Oedenrode

Telefoonnummer